Wedstrijden

Wedstrijden maken een wezenlijk deel uit van de atletieksport, ook voor pupillen. Sommige kinderen kunnen wat bang zijn dat ze niet goed genoeg zijn en er zijn ook ouders die niet altijd zin hebben een lange dag op de baan te staan. Hier valt natuurlijk met wat onderlinge samenwerking en carpoolen een mouw aan te passen. Onze ervaring is, dat kinderen die nooit aan wedstrijden meedoen uiteindelijk ook hun interesse in de sport verliezen, dus we raden u aan vanaf het begin uw kind te stimuleren om in elk geval een deel van de wedstrijden mee te doen.

Wil je nou iets meer weten over hoe het er op wedstrijden aan toe gaat, lees dan het ABC voor Pupillen Ouders.

Er zijn diverse wedstrijden waar aan deelgenomen kan worden:

In de zomerperiode:

  • Competitiewedstrijden (regio)
  • Onderlinge wedstrijden (Athloi-terrein)

In de winterperiode:

  • Veldcrossen (regio)
  • Onderlinge veldcrossen, (Athloi-terrein)

Atletiekwedstrijden zijn erg leuk omdat je samen met je clubgenoten meedoet, je allerlei verschillende onderdelen doet met een groep en het altijd gezellig is.
Er zijn verschillende soorten wedstrijden:

Competitiewedstrijden – regionaal

Samen met je hele ploeg ga je naar een wedstrijd om gezamenlijk zoveel mogelijk punten te halen, je kunt je meten met andere pupillen uit de regio, het is de bedoeling dat zoveel mogelijk kinderen hieraan meedoen. Het gaat er dus niet om dat je al heel goed moet zijn voor deze wedstrijden, maar het is leuk en leerzaam en heel gezellig.
De winnende ploegen mogen dan naar de finale.
Voor de pupillen zijn de wedstrijden een meerkamp: sprint, hoog- of verspringen, balwerpen of kogelstoten, estafette en lange afstand (600 of 1000 meter) lopen.
Bij de junioren worden meer onderdelen afgewerkt en doet elke deelnemer maximaal twee onderdelen. Ook hier gaat het uiteindelijk om het teamresultaat.

Junioren hebben een wedstrijdlicentie van de Atletiekunie nodig om mee te mogen doen aan deze regionale wedstrijden, deze is niet inbegrepen in de contributie.

Crosscompetitie – regionaal

In de winter wordt de regionale crosscompetitie georganiseerd: hardlopen over onverharde paden, in het bos of op een strand, over heuvels of duinen. In drie regionale wedstrijden probeer je je te plaatsen voor de finale, waarin wordt deelgenomen door een aantal regio’s bij elkaar. Deelname is individueel, aanmelden kan via de wedstrijdcommissie.

Clubkampioenschappen bij Athloi

Elk jaar organiseert de Athloi-wedstrijdcommissie onderlinge wedstrijden op het Athloi-terrein voor alle pupillen en junioren. De ouders van de Athloi-atleten begeleiden bij toerbeurt de onderdelen als jurylid.
Deze wedstrijden vinden plaats in de zomerperiode, waarbij je een aantal onderdelen doet, hier gaat het om het individuele resultaat.

Veldcross bij Athloi

In de winterperiode wordt door de Athloi-wedstrijdcommissie, 4 x een veldcross georganiseerd, de beste 3 prestaties tellen voor het eindklassement.

Clubtenue

Op wedstrijden is het verplicht om in clubtenue te lopen. Bij Athloi is dat zeker geen straf, want wij hebben een heel mooi tenue. Hoe je dit tenue kunt bestellen, lees je hier.