Crosslopen

Crosslopen

Crosslopen, oftewel lopen door het bos op (zand)paden, duinen of op het strand en niet op asfalt, maakt je sterker en kan minder belastend zijn voor de gewrichten. Wel is crosslopen blessuregevoeliger.

Waar te lopen?

Mocht je niet naast het bos wonen dan is dat geen ramp, je kunt tegenwoordig namelijk op erg veel plaatsen trainen. Kijk maar eens of er een park in de buurt is, een school of universiteit, een golfbaan of natuurlijk gewoon een atletiekbaan (grasbaan).

Welke schoenen?

Ben je klaar om te lopen dan moet je zorgen voor goed schoeisel. Schoenenfabrikanten maken speciale hardloopschoenen met stevigere zolen en duurzaam leer aan de bovenkant.

Moet ik verder ergens op letten?

Vermijd in het begin super modderige paden maar wen al wel aan het idee vies te worden.

Doe het de eerste paar keer ook rustig aan. Als je nooit eerder een cross hebt gelopen dan moeten je lichaam en je voeten wennen aan het terrein. Misschien is het goed om eerst het parcour een keertje te wandelen om gewend te raken.

Het meest belangrijk is echter dat je niet vergeet te genieten! Lopen in de natuur is heerlijk dus kijk goed om je heen!

Zin om een proeftraining bij te wonen?

Dat kan, je mag twee keer gratis meetrainen om even de sfeer te proeven! Daarna kan je bekijken of je echt lid wilt worden van onze vereniging.